Zich identificeren

Belgisch socialezekerheidsnummer

Via het Belgische socialezekerheidsnummer kan iemand in het hele Belgische socialezekerheidsnetwerk worden geÔdentificeerd.

Het nummer bestaat uit 11 cijfers in totaal. Het is onder andere terug te vinden in de rechterbovenhoek van een SIS-kaart (Social Information System-kaart). Een SIS-kaart wordt uitgereikt aan personen die gedekt zijn door het Belgische socialezekerheidssysteem. Speciale tekens (bv. spaties, puntjes of streepjes) zijn niet toegestaan wanneer u dit nummer ingeeft.

Nationaal nummer

Een nationaal nummer is een nummer waarmee u geÔdentificeerd bent bij de Belgische overheid of de overheid van een ander land.

Paspoortnummer

Een paspoortnummer is een nummer dat vermeld staat op een paspoort dat is uitgegeven door de Belgische overheid of de overheid van een ander land.

Socialezekerheidsnummer

Een socialezekerheidsnummer is uitgegeven door de socialezekerheidsinstellingen van de Belgische overheid of de overheid van een ander land. Het wordt gebruikt om u te identificeren in het hele socialezekerheidssysteem van het land in kwestie.

Pensioennummer

Een pensioennummer is een persoonlijk nummer dat is uitgegeven door overheidsinstellingen die verantwoordelijk zijn voor ouderdomspensioenen.

wie vertegenwoordigt u?


Niet-Belgische onderneming:

Kies voor deze optie als u verbonden bent met een niet-Belgische onderneming.

Belgische onderneming:

Kies voor deze optie als u verbonden bent met een Belgische onderneming. Let wel, u moet onder "rechtstreeks gezag" staan van die onderneming.

Geen onderneming:

Kies voor deze optie als u permanent in BelgiŽ verblijft en er een vrij beroep uitoefent. U bent bijvoorbeeld boekhouder, advocaat, huisarts, architect of fysiotherapeut.

Ik beschik over een Belgisch socialezekerheidsnummerjanee

Velden met een sterretje (*) zijn verplicht.

Identiteit
Adres
Identificatie bij overheidsinstellingen
Wie vertegenwoordigt u?
KBO-nummer* ofRSZ-nummer
Telefoonnummer*